Половин милиард евро  от бюджета на ЕС да бъдат осигурени

...
Половин милиард евро  от бюджета на ЕС да бъдат осигурени
Коментари Харесай

ЕС заделя половин милиард евро от бюджета си за производство на боеприпаси

Половин милиард евро  от бюджета на Европейски Съюз да бъдат обезпечени за разрастване на производството на муниции, предложи през днешния ден Европейската комисия.

Предложението е обвързвано с решението на Съвета на Европейски Съюз от март за доставка на муниции за Украйна и за запълване на европейските ресурси, се отбелязва в известие на Европейска комисия.

Предвижда се безплатно да бъдат предоставяни средства за разширение и осъвмереняване на производството, за разрастване на нови индустриални мощности, за запасяване със първични материали, за удължение на живота на муниции с изтичаща валидност, за преквалификация на служащи. Комисията предлага да се съберат данни за вероятните усложнения по индустриалните вериги.

Според предлагането е належащо страните от Европейски Съюз да могат да дават преимущество на някои военни поръчки, както и да се ускорят издаването на разрешителни и работата по съответните публични поръчки. Комисията показва очакване предложенията да получат утвърждение преди лятото.

Европейска комисия разяснява, че поради войната, която Русия предприе против Украйна, търсенето на муниции на международния пазар е повишено. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР